Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Оперативні дані щодо захворюваності на грип та ГРВІ 24.02–01.03.2020

4 березня 2020
2342

За минулий тиждень (24.02–01.03.2020) на ГРВІ захворіла 213 531 людина, із них 64,4 % — діти.

Інтенсивний показник захворюваності склав 558,4 на 100 000 населення, що на 17,1 % більше епідемічного порога по Україні.

У країні зафіксовано широке географічне розповсюдження грипу.

У Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Чернігівській, Закарпатській областях та м. Київ зберігається неепідемічний рівень активності грипу та ГРВІ. В усіх інших областях України зареєстрована епідемічна активність різної інтенсивності.

Нагадуємо, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності. https://bit.ly/2RXBxxs.

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР у 29 із 75 зразків матеріалів визначено віруси грипу: 15 — типу А(Н1)pdm09, 1 — А(Н3), 10 — А не субтипований, 3 — типу B.

За тиждень отримано повідомлення про шість летальних випадків унаслідок ускладнень грипу, що підтверджено методом ПЛР. З початку епідемічного сезону — 54 людей померло від ускладнень грипу. Жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 280 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 237 624 особи.

Детальніше — в інформаційному бюлетені Центру грипу та ГРВІ.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтеся самолікування - звертайтеся до лікаря. 

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Читайте також: Як відрізнити грип від ГРВІ, 9 народних засобів, які не допоможуть вилікувати грип: коментують лікарі

Стаття підготовлена за інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ України.