Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Оперативні дані щодо захворюваності на грип та ГРВІ 03.02–09.02

12 лютого 2020
2155

За минулий тиждень (03.02–09.02) на ГРВІ захворіли 283 656 людей, із них 65,6 % — діти.

Інтенсивний показник захворюваності склав 741,8 на 100 000 населення, що на 55,6 % більше епідемічного порога по Україні.

Майже в усіх областях України зареєстровано епідемічну активність різної інтенсивності. Лише в Києві та Харківській області не перевищений епідпоріг. Нагадуємо, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності. https://bit.ly/2RXBxxs  

За тиждень зареєстровано вісім летальних випадків внаслідок грипу, що підтверджено методом ПЛР.  З початку епідемічного сезону 26 людей померло від ускладнень грипу. Жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Упродовж тижня проти грипу вакциновано 956 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 236 343 особи.

Детальніше — в інформаційному бюлетені Центру грипу та ГРВІ.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтеся самолікування - звертайтеся до лікаря. 

Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація.

Читайте також: Як відрізнити грип від ГРВІ, 9 народних засобів, які не допоможуть вилікувати грип: коментують лікарі

Стаття підготовлена за інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ України.