Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

НСЗУ розпочинає підготовку до укладення договорів за Програмою медичних гарантій на 2023 рік

11 жовтня 2022
4910

В умовах повномасштабної війни як ніколи важливо забезпечити українцям доступ до якісного та безоплатного лікування. Тож Національна служба здоров’я України (НСЗУ) розпочинає процес підготовки та укладання договорів з надавачами медичних послуг на наступний 2023 рік.

Як і раніше договір з НСЗУ зможуть укласти ті суб’єкти господарювання, які відповідають вимогам, умовам закупівлі та специфікаціям.

Вимоги затверджені постановою КМУ від 28.03.2018 № 391. Серед них – наявність чинної ліцензії на медичну практику, вільний доступ до будівель для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп тощо.

Окрім того, проєкт умов закупівлі медичних послуг та їх специфікація на 2023 рік за кожним із пакетів медичних послуг розміщені на вебсайті НСЗУ у розділі «Вимоги ПМГ 2023» за посиланням https://cutt.ly/TBt0Qog

Нагадуємо, що відповідно до договору про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій, надавач зобов’язується:

  • залучати до надання послуг згідно з договором тільки тих підрядників, інформація про яких внесена до електронної системи охорони здоров’я, і тільки стосовно тих послуг, для яких передбачена така можливість;
  • забезпечувати внесення до системи достовірної інформації про надавача, його керівника, медичних працівників, підрядників та уповноважених осіб (у тому числі про припинення трудових відносин з працівником надавача або договірних відносин з підрядником) не пізніше наступного робочого дня з дня зміни.

Тому просимо надавачів перевірити актуальність внесених даних до електронної системи охорони здоров’я. Зокрема, даних про медичних працівників, підрядників та уповноважених осіб.

Про всі етапи підготовки до укладення договорів на наступний рік НСЗУ повідомлятиме власників та керівників закладів охорони здоров’я через офіційні канали.