Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

НСЗУ розпочала прийом пропозиції про укладення договорів за Програмою медичних гарантій у 2020 році

11 лютого 2020
7013

Зараз на вебсайті Національна служба здоров’я України проходить збір пропозицій за різними напрямами надання медичних послуг. З ними можна ознайомитися за посиланням:  http://bit.ly/2SfGNwL

Прийом пропозицій буде тривати до 18:00 28 лютого. Після закінчення цього строку пропозиції розглядатись не будуть.

Програма медичних гарантій (ПМГ), що запрацює з квітня 2020 року, містить 6 видів медичної допомоги:

  • первинну,
  • спеціалізовану амбулаторну,
  • госпітальну,
  • екстрену,
  • паліативну
  • медичну реабілітацію,
  • реімбурсацію лікарських засобів.

НСЗУ буде закуповувати медичні послуги у закладах охорони здоров'я усіх рівнів надання медичної допомоги, організаційно-правової форми (крім бюджетної установи) та форми власності й оплачувати їх за договором. Процедура закупівель медичних послуг вимагає від закладів охорони здоров’я дотримання умов та орієнтованість на конкретні послуги/групи послуги. 

Для того щоб підписати договір з НСЗУ та отримувати кошти, медичний заклад повинен виконати всі умови (серед них автономізація та комп'ютеризація закладу). Крім цього договір передбачає різні пакети послуг, що мають власні вимоги. Якщо медичний заклад має потрібне обладнання, достатню кількість спеціалістів та може виконати весь перелік вимог цього конкретного пакета, вона може підписати договір. Це дозволить покращити якість послуг, що надають пацієнтові, адже орієнтуючись на конкретні послуги лікарня також має спеціалістів з постійною практикою. 

Деталі прийому пропозицій  

Пропозиція подається через електронний майданчик SmartTender. Інструкція, що дозволить вам розібратися з функціоналом тут: http://bit.ly/387NBRW 

Детальна інформація про всі пакети медичних послуг є у посібнику про контрактування з НСЗУ у 2020 році за посиланням http://bit.ly/2vlOFn8

Там можна знайти інформацію про специфікацію та обсяг послуг, типи тарифів, особливості контрактування, підстави та умови надання послуг, порядок оплати та ін.

Якщо виникають проблемні питання щодо роботи SmartTender або процесу подання пропозиції, ви можете звернутися у контакт-центр за номером 16-77.  

Або зателефонувати до міжрегіональних департаментів Національної служби здоров’я України:

1. Центральний міжрегіональний департамент (м. Київ, Київська, Житомирська, Вінницька та Черкаська області) - (044) 299 04 86, (044) 299 04 97.

2. Північний міжрегіональний департамент (Полтавська, Сумська, Харківська та Чернігівська області) - (044) 299 04 96.

3. Південний міжрегіональний департамент (Миколаївська, Одеська, Херсонська області та Автономна Республіка Крим) - (048) 753 13 86.

4. Західний міжрегіональний департамент (Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська, Рівненська та Волинська області) - (032) 259 30 18.

5. Східний міжрегіональний департамент (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська та Луганська області) - 098 041 13 45.