Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Новий інструмент для розрахунку вартості платної послуги для надавачів ПМД

27 січня 2020
9120

В умовах зміни принципів фінансування системи охорони здоров’я медичні заклади та лікарі-ФОП первинної медичної допомоги потребують сучасних методів розрахунку вартості платних послуг. У цьому їм допоможе новий електронний інструмент.

Електронний інструмент «Pay&Care» розробили експерти проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» у рамках програми з підтримки Уряду у впровадженні реформи охорони здоров’я. 

Він дозволить надавачам ПМД:

  • розробити тарифи для надання платних послуг;
  • проводити переговори щодо актуалізації колективного договору, зокрема, у питанні преміювання персоналу;
  • розробляти та вносити зміни до фінансового плану;
  • проводити переговори з власником закладу щодо статті доходів та видатків.

Скористатись новим електронним інструментом можуть усі надавачі первинної медичної допомоги, які підписали договір з НСЗУ. Інструмент можна використовувати для обрахунку вартості послуг в рамках 9 груп, які відповідають переліку в постанові КМУ № 1138.

Інструмент «Pay&Care» простий у використанні, не потребує спеціального програмного забезпечення і має автоматичний розрахунок. Детальніше з інструментом та принципом його роботи можна ознайомитись за посиланням: http://healthreform.in.ua/pay-care/

Нагадаємо, що з липня 2018 року запрацював принцип «гроші йдуть за пацієнтом» для первинної ланки. Якщо раніше держава утримувала заклади охорони здоров’я, то тепер оплачує конкретний пакет медичних послуг, наданий пацієнтам у медичному закладі, що має діючий договір з НСЗУ. Фінансове планування та адміністрування в нових умовах відіграє ключову роль в питанні надання якісної медичної допомоги пацієнтам.