Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Незламний захисник Бахмута після важкого поранення швидко відновлюється та планує повернутися у стрій

10 березня 2023
553

Після вторгнення росії на територію України багато наших українських вояків, звичайних хлопців, які до 24 лютого жили звичним життям, без вагань прийняли виклик та відправилися на фронт – давати відсіч ворогові. 

Один із них – 25-річний Олег Омельчук із міста Хмельницького. На той момент хлопець вже був капітаном контрактної служби та готовий був служити у лавах Збройних Сил України. 

Олег з побратимами безпосередньо воював на Донецькому напрямку, у Бахмуті – там було найважче. Однак жодні російські ворожі обстріли, удари або ракети не здатні досягти своєї мети та зламали дух наших хлопців. Адже воля – сильніша за ворожі кулі. 

Одного дня захисник Бахмута потрапив під ворожий обстріл та отримав численні поранення з пошкодженням тазу. Хлопець розповідає, що першу медичну допомогу отримав саме у Бахмуті, однак стан був важким, і хлопець потребував довготривалого лікування. Тому далі була евакуація і дорога до Тернополя. 

На лівій нижній кінцівці та тазу встановили апарат зовнішньої фіксації, й після успішного тривалого лікування пацієнт потрапив до Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни для проходження реабілітації. 

Олег щоденно бореться за власне майбутнє та, не жаліючи зусиль, працює, аби повністю відновитися. 

Леся Корчик – лікарка воїна, пишається ним та каже, що після отримання поранення під Бахмутом він пройшов довгий і нелегкий шлях, який має надихати і бути прикладом незламності.