Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Неподання статистичних звітів може бути підставою для перевірки діяльності закладів охорони здоров'я та фізичних осіб-підприємців, що мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики

3 лютого 2023
811

Відбулась робоча зустріч міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та голови державної регуляторної служби Олексія Кучера. Обговорили проблемні питання, що стосуються подання статистичної звітності суб’єктами, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Згідно з ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з медичної практики ліцензіати зобов’язані збирати та подавати статистичні звіти. Коректні та своєчасно подані дані є важливим інструментом контролю стандартів надання медичних послуг. Вони є основою для формування кадрового медичного резерву, роботи над програмою медичних гарантій, довгострокового планування роботи галузі в цілому. Особливої актуальності ці дані набули під час війни. 

Якщо суб'єкт систематично не подає статистичні звіти, це є підставою для перевірки його діяльності та вжиття відповідних заходів, оскільки це кваліфікується як порушення законодавства і ліцензійних умов провадження медичної практики. Винятком є суб’єкти, що розміщені на територіях, де проводяться активні бойові дії.

Міністерство охорони здоров’я планує ініціювати зміни до законодавства, які дозволять призупиняти дію ліцензії на підставі співставлення даних, зазначених у ліцензійному реєстрі, та інформації про подані щорічні статистичні звіти.