Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Навіть під час війни Україна не може зовсім відмовитися від рецептів на деякі препарати

5 березня 2022
2198

Навіть в умовах військової агресії Російської Федерації проти України, ми не можемо повністю відмовитися від використання рецептів на деякі види лікарських засобів. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Для простішого отримання лікарських засобів під час війни Міністерство охорони здоров’я України своїм наказом дозволило відпуск та реалізацію лікарських засобів без рецепта лікаря. Однак це стосується не всіх препаратів, оскільки є категорія ліків, неконтрольоване вживання яких може принести більше шкоди для здоров’я ніж користі”  – пояснює Віктор Ляшко. 

Зокрема, вимога відпускати з рецептом лікаря буде стосуватися лікарських засобів, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини та виписуються на  рецептурних бланках форми № 3, комбіновані лікарські засоби, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини чи прекурсори в кількості, що не перевищує їх гранично допустиму норму, отруйні та сильнодіючі лікарських засобів.

Просимо з розумінням поставитися до ситуації та закликаємо пацієнтів, які потребують рецептів на зазначені препарати для свого лікування, завчасно консультуватися зі своїми лікарями та отримувати такі рецепти.

Аптеки, які відкриті та працюють під час війни, можна знайти на мапі за посиланням https://tabletki.ua/uk/ 

З наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.03.2022 №413 “Деякі питання обігу та відпуску лікарських засобів в умовах воєнного стану” можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/3ConPcM