Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Національна система медицини катастроф України отримає 100 унікальних позашляховиків

24 жовтня 2022
2542

Швейцарська благодійна асоціація «Free Ukraine» («Вільна Україна») в рамках своєї гуманітарної ініціативи з розбудови національної системи медицини катастроф передала Україні 30 із 100 нових евакуаційних автомобілів на базі позашляховиків Toyota Land Cruiser J78.

Автомобілі придбано завдяки Free Ukraine та міжнародним партнерам за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

«Повномасштабна війна довела, що екстрена медична допомога та медицина катастроф — це той напрям охорони здоров’я, яким ми можемо пишатись та який варто першочергово покращувати й модернізувати. Наші медики працюють у складних умовах, часто їдучи на виклики туди, де є значні руйнування інфраструктури, зокрема доріг. Адже вони працюють для того, щоб рятувати життя наших громадян. Я вдячний міжнародним партнерам за такий масштабний проєкт допомоги медицині катастроф», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Нові евакуаційні автомобілі — унікальні повнопривідні позашляховики Toyota Land Cruiser J78, створені для роботи у складних умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою. Вони прості в технічному обслуговувані, мають великий паливний бак, через що не потребують дозаправки у межах 1000 кілометрів; дизельні двигуни; високий кліренс, до того ж у них відсутня складна електроніка. 

«Доставлені в Україну евакуаційні позашляховики працюватимуть в найскладніших умовах, в тому числі вздовж лінії бойових дій та потенційно можуть рятувати тисячі життів українських громадян», — повідомила Ганна Лисенко, президент швейцарської благодійної асоціації Free Ukraine на церемонії передачі гуманітарних позашляховиків.

Загалом до кінця року в рамках гуманітарної ініціативи з розбудови національної системи медицини катастроф Міністерству охорони здоров’я України будуть передані 100 нових евакуаційних і швидких автомобілів.

Проєкт загалом профінансовано Free Ukraine у партнерстві із міжнародними організаціями: World Health Organization, Ukrainian Embassy in Great Britain, AstraZeneca, Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO), Free Ukraine, British-Ukrainian Aid, Aide Médicale et Caritative France-Ukraine, Yellowblue Force Foundation, Canada-Ukraine Foundation за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Проект також мав приорітетну увагу і підтримку з боку Посольства України в Швейцарії в межах зростаючої співпраці у гуманітарному напрямку між урядами України і Швейцарії.

Долучитись та підтримати проєкт можна на сайті Асоціації https://freeukraine.ch/donate-now/ або за реквізитами:

Free Ukraine, адреса: 16 Rue Etienne-Dumont, 1204 Geneva, Switzerland [email protected]

IBAN: CH61 0900 0000 1453 7343 3

BIC: POFICHBEXXX

Довідка: Благодійна асоціація «Free Ukraine» заснована у 2014 році і базується у Женеві, Швейцарія.

Ця некомерційна організація об’єднує українську діаспору, а також представників інших національностей у Швейцарії та за кордоном, які прагнуть підтримати Україну та докладають зусиль, щоб зробити країну безпечною для життя і здоров’я людей.

З початку війни Free Ukraine передала Україні понад 120 «швидких» та евакуаційних автомобілів.

Волонтери Free Ukraine за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій запустили новий мобільний застосунок з мінної безпеки MineFree (minefree.info), який попереджає українців про наближення до відомих вибухонебезпечних зон та надає доступ до актуальних інтерактивних мап.