Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Миколаївщині невдовзі запрацює сучасний ангіограф, закуплений МОЗ

14 квітня 2023
109

Сучасний ангіограф у Миколаївській обласній клінічній лікарні невдовзі запрацює завдяки закупівлям Міністерства охорони здоров’я України. 

На сьогодні ця лікарня є найбільшим багатопрофільним медичним закладом у регіоні. Вона розрахована на 510 ліжок та включає 16 стаціонарних відділень терапевтичного та хірургічного профілів. 

Загалом заклад обслуговує понад мільйон мешканців області. Адже щорічно тут проводиться 1200–1500 коронарографій та встановлюється понад 100 кардіостимуляторів. Тож поява нового обладнання в Миколаївській обласній клінічній лікарні дозволить покращити надання кардіологічної допомоги в області.

Завдяки ангіографу лікарі зможуть оперативно обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, утворення у них тромбів, які унеможливлюють кровотік, та/або розриви судин і кровотечу, а також  запальні чи патологічні процеси, які виявити іншим шляхом не вдається.

Попри тривалу повномасштабну війну та близькість розташування Миколаївської області до зон активних бойових дій заклад продовжує надавати медичну допомогу. Так, протягом 2022 року 2800 пацієнтів з хворобами кровообігу (порушення ритму, гіпертонія, інфаркт, стенокардія тощо) отримали лікування в цій лікарні. 

Ангіограф встановлено у кардіологічному центрі закладу та вже введено в експлуатацію, а команда лікарів пройшла навчання з експлуатації апарату, проведення досліджень та операцій.