Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Київщині коштом UNITED24 відбудують амбулаторію, значно пошкоджену росіянами ще на початку війни

23 квітня 2024
95

У селі Богданівка Великодимерської територіальної громади Броварського району відновлять амбулаторію, яка постраждала ще у березні 2022 року під час активних бойових дій на Київщині. Загальна вартість робіт – понад 19 млн грн, з яких 16 млн грн становитимуть кошти, зібрані на платформі UNITED24, а понад 3 млн грн – кошти співфінансування місцевої громади. 

Уряд України прийняв постанову про розподіл коштів спеціального фонду державного бюджету на капітальний ремонт медзакладу. Так, кошти з рахунку UNITED24 будуть розподілені Міністерству охорони здоров’я для надання субвенції з держбюджету бюджету Великодимерської селищної територіальної громади. Завдяки чому у медзакладі буде проведено капітальний ремонт. 

Зазначимо, що Великодимерська територіальна громада Київської області в лютому-березні 2022 року перебувала під російською окупацією та значно постраждала внаслідок збройної агресії росії. Зокрема, росія пошкодила 28 об’єктів, серед яких є заклади освіти, культури та медзаклади.   

Так, в результаті обстрілів постраждала й Богданівська амбулаторія. У медзакладі були пошкоджені вікна, двері, дах та внутрішнє опорядження, постраждала електромережа та система опалення. 

Завдяки благодійній допомозі у медзакладі вже відновили вікна та двері, однак амбулаторія потребує капітального ремонту для повного відновлення закладу. 

Також зазначимо, що на сьогодні амбулаторія обслуговує мешканців сіл Богданівка, Залісся та інших навколишніх населених пунктів, чисельністю близько п’яти тис. осіб. Тож завдяки рішенню уряду щодо фінансування відновлення амбулаторії буде значно покращено доступ мешканців громади до необхідних медичних послуг. 

Нагадаємо, що на Київщині за понад два роки повномасштабної війни росіяни зруйнували вщент 5 обʼєктів медзакладів та ще 158 обʼєктів суттєво пошкодили. 89 об’єктів медзакладів області вже відновлені повністю та ще 63 – відновлені частково.