Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Івано-Франківщині завершено монтаж сучасного ангіографа

13 липня 2022
3298

Завдяки закупівлі Міністерством охорони здоров’я України сучасного ангіограф вже найближчим часом на базі Центральної районної лікарні у м. Калуш запрацює довгоочікуване відділення інтервенційної кардіології, яке стане територіальним центром патології серця та судин.

Раніше у лікарні, яка цілодобово надає спеціалізовану багатопрофільну медичну допомогу, не було відділення судинної хірургії. Тепер завдяки новітньому обладнанню тут з’явиться спеціалізоване відділення, в якому лікарі зможуть проводити діагностику та лікувати пацієнтів із судинними захворюваннями, а саме: артеріальні захворювання, атеросклероз та його ускладнення, захворювання вен.

Ангіограф дозволяє обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначає місце звуження, закупорки або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі та інші процеси і хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається.

Крім того, новітнє обладнання дозволяє оперативно та достовірно діагностувати захворювання серцево-судинної системи людини, тож допоможе кардіологам та нейрохірургам максимально оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда.

Важливо, що команда медиків вже пройшла відповідне навчання та готова працювати у новому відділенні інтервенційної кардіології. Наразі монтаж обладнання вже проведено та подані документи на ліцензування.

Довідка: У 2021 році ДП «Медичні закупівлі України» на замовлення МОЗ закупило 24 стаціонарні цифрові ангіографічні рентгенівські системи на 210 млн грн. Встановлення медичного обладнання у заклади охорони здоров’я України триває навіть в умовах війни.