Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

На Дніпропетровщині триває відновлення лікарні, пошкодженої росіянами

15 лютого 2024
174

У Дніпропетровській області відновлено головний корпус Апостолівської міської лікарні, яка постраждала внаслідок вибухової хвилі від ворожого обстрілу у перші місяці повномасштабної війни. 

Дніпропетровщина, зокрема й Апостолівський регіон ще з перших місяців війни перебувають під безперервними артобстрілами та зазнають ракетних ударів, в результаті багато обʼєктів цивільної інфраструктури, зокрема й лікарні, пошкоджені або зруйновані вщент. 

Так, у червні 2022 року внаслідок атаки на регіон в Апостолівській міській лікарні було розбито вікна, двері, зовнішню систему теплопостачання, пошкоджено дах у п’яти будівлях лікарні тощо. Медзаклад також потребував поточного ремонту. 

Завдяки спільним зусиллям партнерів було зроблено: коштом Міжнародної організації «Лікарі без кордонів» відновлено теплопостачання, коштом «Червоного хреста Люксембург» повністю замінені пошкоджені вікна. Також у медзакладі власним коштом вдалося відремонтувати дахи будівлі. На цей час у лікарні вже повністю було відновлено головний корпус та будівлі пральні й котельні. Роботи з відновлення ще тривають.

Наразі Апостолівська міська лікарня повністю функціонує та надає потрібні медичні послуги мешканцям регіону. На сьогодні загальна кількість укладених декларацій у громаді складає майже 24 тисяч пацієнтів. Загалом протягом останніх двох років тут отримали медичні послуги близько 70 тисяч пацієнтів. 

Майже два роки війни ворог щоденно завдає ударів по українським амбулаторіям, лікарням, поліклінікам тощо. Попри це Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами продовжують працювати та відновлювати медзаклади, аби медична допомога була доступною кожному. 

Зокрема, на Дніпропетровщині повністю відновлені 70 об’єктів медзакладів, ще 14 об’єктів – відновлені частково.  

Нагадаємо, загалом в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 525 об’єктів медзакладів та 196 – зруйновані вщент. 504 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 361 – відновлені частково.