Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ залучає міжнародних експертів для створення незалежного органу з реєстрації та контролю ринку ліків

9 листопада 2023
709

Міністерство охорони здоровʼя України працює над формуванням Консультативної ради, яка допомагатиме створити Українське медичне агентство – новий незалежний державний орган, що відповідатиме за реєстрацію та контроль за ринком ліків, медвиробів, косметики та дієтичних добавок. 

«До Консультативної ради будуть запрошені висококваліфіковані спеціалісти як з України, так і з інших країн та міжнародних організацій. Їхній досвід та знання допоможуть забезпечити прозорий процес формування ефективного та незалежного органу, який вдосконалить процедуру реєстрації та контролю ліків та медичних виробів», – зазначила заступниця міністра охорони здоровʼя України з питань євроінтеграції Марина Слободніченко на засіданні колегії МОЗ 9 листопада 2023 року.

За її словами, Українська медична агенція об’єднає всі регуляторні процеси в єдиному центрі, автоматизує та цифровізує їх і зробить процедури реєстрації та контролю більш прозорими. Для виробників це спростить отримання всіх необхідних дозволів, що сприятиме подальшому зростанню українського фармацевтичного ринку та залученню нових інвестицій у фармацевтичний сектор. Для споживачів це забезпечить якісні, ефективні та безпечні продукти, що відповідатимуть європейським вимогам.