Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ закупило першу партію обладнання за кошти, залучені в рамках кампанії UNITED24

27 травня 2022
385

За три тижні роботи платформи UNITED24 на рахунок для потреб охорони здоров'я, відкритий у Національному банку України, надійшло 30 215 400 грн. 

Міністерство охорони здоров'я спрямувало 26,5 млн грн на закупівлю 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень для закладів екстреної медичної допомоги. Це перша закупівля, здійснена за кошти, що надійшли в рамках кампанії UNITED24. 

“Ми орієнтуємося на потреби закладів охорони здоров’я і спрямовуємо кошти туди, де це важливо та потрібно. За рішенням відповідної комісії, утвореної при МОЗ, ми спрямували пожертви на закупівлю 35 транспортних апаратів ШВЛ, які дозволяють підтримувати дихальну функцію пацієнтів під час транспортування. Це обладнання передане для закладів екстреної медичної допомоги. Завдяки ним сотні людей у важкому стані зможуть доїхати до лікарень живими”,  – прокоментувала заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич

Нове обладнання поїде до центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що розташовані в Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській областях.

“Зараз, як і 8 років тому, у 2014 році, служба екстреної медичної допомоги Дніпропетровщини стала своєрідним форпостом медичного фронту. Жоден працівник Центру не втік від війни за кордон, рятуючи власне життя, усі залишаються на своїх робочих місцях і працюють у надскладних умовах. Також зараз допомагаємо в роботі службам екстреної медичної допомоги 4 сусідніх регіонів: Луганської, Донецької, Харківської та Запорізької областей”, – розповів директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.