Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду м. Києва

22 грудня 2018
4625

20 грудня Окружний адміністративний суд м. Києва прийняв ухвалу по справі #826/14303/18, відповідно до якої зупинив наказ МОЗ України про звільнення Катерини Амосової з посади ректора та заборонив будь-кому обіймати посаду ректора, крім Катерини Амосової.  МОЗ України оскаржуватиме рішення суду та звернеться до Нацполіції зі скаргою на відповідного суддю.

Рішення Окружного адміністративного суду м. Києва є  прямим свідченням суддівського свавілля, адже:

  1. суд фактично вирішив трудовий спір, який не є в його компетенції, оскільки така справа вже розглядається Печерським районним судом м. Києва.
  2. Всупереч законодавству суд позбавив НМУ ім.О.О.Богомольця органу управління, оскільки заборонив Міністерству охорони здоров’я здійснювати управлінські функції. Відповідно до ЗУ “Про вищу освіту” МОЗ України є засновником, власником та розпорядником коштів державного університету НМУ ім. О.О. Богомольця. Натомість суд вирішив за власника, хто може очолювати університет, та фактично передав управління фінансами Катерині Амосовій. Це може призвести до порушення прав студентів та працівників, а також до неефективного використання державних коштів, оскільки велика частка фінансування складається з коштів державного бюджету.

Це рішення фактично відбирає право студентів на якісну медосвіту.

МОЗ України розцінює таке порушення закону, коли суд бере на себе функції власника, загрозливим для правової безпеки країни.  Міністерство оскаржуватиме рішення суду та звернеться до Нацполіції зі скаргою на відповідного суддю.