Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України ініціювало комплексну перевірку НІР

8 листопада 2019
4199

7 листопада 2019 року представники МОЗ України взяли участь у виїзному засіданні Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування на базі Національного інституту раку. Учасники ознайомилися з організацією та показниками роботи закладу за останні 4 роки, роботою відділення променевої терапії, відвідали недобудовані корпуси. 

Найближчим часом на НІР чекають зміни. Заклад буде реорганізовано у некомерційне підприємство. Як відомо, у 2020 році всі медичні заклади, що надають спеціалізовану медичну допомогу, перейдуть на оплату за договорами з Національною службою здоров’я України та для цього вони мають, перш за все реорганізуватись у некомерційні підприємства. 

В жовтні цього року закінчився внутрішній аудит Національного інституту раку за поточний рік, який виявив численні порушення, зокрема:

  • потреби для закупівлі лікарських засобів та медичних виробів формувалися безсистемно ;
  • 7 одиниць дорогого обладнання не використовується, а стоїть на складі;
  • необґрунтовано великі залишки препарату Метотрексат Тева (доросла онкологія) - понад 4 тис. паковань, середньорічне використання якого біля 800 флаконів;
  • нестачу комп’ютерної техніки на складі у кількості 149 одиниць на загальну суму близько 700 тисяч гривень.

Детальніше про результати аудиту за посиланням: https://bit.ly/2CnnYz2 

На засіданні Перший заступник міністра охорони здоров’я України Андрій Семиволос оголосив рішення МОЗ України провести комплексну комісійну перевірку Національного інституту раку. Вона триватиме впродовж місяця. На час перевірки директора закладу Олену Колесник відсторонено від виконання обов’язків. На цей час обов’язки директора буде виконувати заступник з організаційно-методичної роботи Андрій Лукашенко. 

 

 

 

читайте також