Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України додатково залучить 101 млн грн для лікування українців за кордоном

3 жовтня 2018
3590

У результаті детального аналізу всіх бюджетних програм МОЗ України на 2018 рік, міністерство знайшло можливість перерозподілити 101 млн гривень для програми «Лікування громадян України за кордоном». Такий перерозподіл бюджету міністерства  ухвалив Уряд сьогодні, 3 жовтня.

Зазначене додаткове фінансування для лікування українців за кордоном у розмірі 101 млн грн  МОЗ України віднайшов шляхом перерозподілу коштів із інших програм міністерства:

  • «Керівництво та управління у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення»;
  • «Реалізація пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів»;
  • залишок від сплати іноземного кредиту за програмою «Виконання боргових зобов’язань за кредитами, залученими ДП «Укрмедпостач» під державні гарантії, для реалізації інвестиційного проекту, оплата податкових зобов’язань (з урахуванням штрафних санкцій), що виникли в рамках реалізації інвестиційного проекту».

101 млн гривень вистачить для лікування за кордоном орієнтовно 38 пацієнтів.  Наразі на обліку осіб, які потребують лікування за кордоном, перебуває 96 людей. Тобто виділених коштів не вистачить для лікування всіх пацієнтів, що перебувають на обліку станом на 1 жовтня 2018 року.

Майже всі програми МОЗ України недофінансовані порівняно з реальною потребою, а отже, можливість перерозподілу коштів у рамках бюджету міністерства вичерпана. Впродовж 2018 року МОЗ України неодноразово інформувало народних депутатів України щодо потреби додаткового фінансування.

МОЗ України впевнений, що спільними зусилля Уряд і Верховна Рада Ураїни зможуть віднайти можливість додаткового фінансування цієї програми.

Читайте також