Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ та ДП «Медзакупівлі України» встановили сучасний ангіограф на Львівщині

15 квітня 2022
507

Міністерство охорони здоров’я України та ДП «Медзакупівлі України», спільно з постачальниками та виробниками організували розвезення та встановлення сучасних ангіографів моделі «Artis One» від компанії «Siemens». Зазначені прилади передбачені для встановлення у 24 опорних лікарнях по всій Україні.

Перший апарат вже встановлено у Червонограді, що на Львівщині.

Сучасний ангіограф дозволяє обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначає місце звуження, закупорки або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі, поширення пухлинного процесу та інші процеси та хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається.

Окрім того, новітнє обладнання допоможе кардіологам та нейрохірургам максимально оперативно надавати медичну допомогу у випадку інсульту чи інфаркту міокарда. Таким чином, лікарні отримають сучасне обладнання, що дозволяє оперативно та достовірно діагностувати захворювання серцево-судинної системи людини. 

“Повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну внесло суттєві корективи в роботу системи охорони здоров’я. Пріоритетним напрямком наразі є організація та надання медичної допомоги постраждалим від дій агресора. Водночас ми не зупиняємо й подальшу модернізацію наших лікарень, що дозволяє нашим медикам більш якісно та ефективно надавати медичну допомогу”, - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Перед запуском медичний персонал кожної з лікарень, куди будуть поставлені ангіографи, буде проходити відповідне навчання. Першими таке навчання отримують фахівці Львівської області, де вже відбувся монтаж обладнання.  

Довідка: Наприкінці жовтня 2021 року ДП «Медзакупівлі України», на замовлення МОЗ України закупило 24 одиниці стаціонарних цифрових ангіографічних рентгенівських систем. За результатами аукціону підприємство заощадило 208 млн грн коштів платників податків на цій закупівлі. Фінальна ціна однієї ангіографічної системи замість очікуваних 18 млн грн склала 9,3 млн грн.