Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ співпрацюватиме з Project HOPE щодо відновлення медичних закладів

8 вересня 2022
3182

З початку повномасштабної війни в Україні ворог пошкодив 826 медичних закладів. Ще 127 росіяни зруйнували вщент. Водночас вдалося відновити вже 62 об‘єкти, які були пошкоджені окупантами. 

До відновлення українських лікарень наразі активно долучаються міжнародні організації. Про це Богдан Боруховський повідомив у ході зустрічі з представниками Міжнародної неурядової організації охорони здоров’я Project HOPE.

За його словами, МОЗ активно об'єднує зусилля з міжнародними організаціями та бізнесом, аби в якомога коротші терміни відновити медичні заклади та забезпечити безперебійний доступ пацієнтів до необхідної медичної допомоги.

«Сьогодні важливо відновити кожен медичний заклад, необхідний для того, аби населення в тому чи іншому регіоні було забезпечене медичною допомогою. Тому зараз ми консолідуємо зусилля з нашими партнерами, аби в першу чергу відновити лікарні, які отримали незначні пошкодження і можуть бути відбудовані у найкоротші терміни. Паралельно з цим ми реалізуємо ще кілька проєктів на Київщині та Сумщині, де медичні заклади будуються фактично з нуля. Це амбулаторії в Макарові, Гурівщині та Хухрі», — розповів Богдан Боруховський. 

Наразі Міністерство спільно з Project HOPE розглядають співпрацю одразу в кількох інфраструктурних проєктах. 

Project HOPE вже має ряд успішно реалізованих проєктів з реновації українських лікарень. Зусиллями організації було відновлено 2 корпуси Ірпінської центральної міської лікарні, які росія пошкодила під час окупації регіону. 

Також організація наразі працює над відновленням ряду медичних закладів і комунальних аптек на Чернігівщині та Київщині. Також найближчим часом планується початок роботи з реновації лікарень на Харківщині.

Нагадаємо, напередодні МОЗ спільно з Project HOPE підписали меморандум, який відкриває нові можливості для співпраці у відновленні медичної сфери та забезпеченні її необхідними ліками.