Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ спільно з ВООЗ напрацьовують рішення щодо удосконалення та розвитку онкологічної допомоги

20 квітня 2023
463

Робоча група з питань удосконалення та розвитку онкологічної допомоги спільно з експертами Бюро ВООЗ в Україні обговорили проєкт Національної стратегії контролю онкологічних захворювань на період до 2030 року та операційний план її реалізації у 2023 – 2025 роках. 

Перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров наголосив, що МОЗ працює над наближенням законодавства України до права Європейського Союзу. З цією метою – для формування національних політик – Міністерство звернулося до Бюро ВООЗ в Україні з проханням щодо проведення експертних консультацій для врахування їх під час підготовки стратегії. Заступник міністра подякував представникам ВООЗ за активну роботу і готовність допомагати Україні.

Своєю чергою, Корбекс Мариліс Енн, старший технічний офіцер з питань онкології Європейського регіонального бюро ВООЗ, висловила повну підтримку Україні з питань розробки та прийняття стратегії та в подальшій розбудові спроможної мережі онкологічних закладів.

Нагадаємо, що онкологічні захворювання є одним з найважчих викликів для сфери охорони здоров’я, зокрема через зростання кількості випадків захворюваності, труднощі ранньої діагностики, складне лікування тощо.

Для поступового зниження захворюваності та смертності, спричиненої онкологічними захворюваннями, покращення якості життя пацієнтів, забезпечення надання доступних високоякісних медичних послуг в Україні  наразі підготовлений проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Національної стратегії контролю онкологічних захворювань на період до 2030 року» та «Операційний план реалізації у 2023 – 2025 роках Національної стратегії контролю онкологічних захворювань», які нині доопрацьовуються  з урахуванням особливостей та умов воєнного стану.

Для кращої взаємодії та технічної координації з міжнародними експертами до складу робочої групи увійшов координатор від Бюро ВООЗ в Україні, національний координатор з питань неінфекційних захворювань Андрій Скіпальський.

Детальніша інформація про робочу групу з питань удосконалення та розвитку онкологічної допомоги – за посиланням.