Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ передає закладам охорони здоров'я апарати зовнішньої фіксації

19 травня 2022
392

Міністерство охорони здоров’я розподілило між закладами охорони здоров'я, що надають допомогу пораненим, апарати зовнішньої фіксації, які днями прийшли на гуманітарні склади.  

«Зараз на наших лікарях чимале навантаження та велика відповідальність. Критично важливо забезпечувати заклади охорони здоров’я усім необхідним для лікування наших військових та цивільних, які постраждали внаслідок російської агресії. Ми зі свого боку докладаємо максимум зусиль, щоб закрити потреби за всіма категоріями», — прокоментувала заступниця міністра Марія Карчевич. 

Нині на склади МОЗ надійшла чергова партія зі 123 апаратів зовнішньої фіксації (АЗФ). Ці конструкції допомагають у випадку перелому кінцівок. Вони дозволяють лікареві зафіксувати поламану кістку, зшити судини, м'язи та нервові закінчення. Упродовж 3-4 місяців АЗФ залишається на тілі пацієнта і призводить до повного відновлення кінцівки. 

Нагадаємо, за останній тиждень МОЗ отримало 120 тонн лікарських препаратів як гуманітарну допомогу. Благодійні організації та міжнародні партнери продовжують підтримувати нашу медичну систему у воєнний час.

Дякуємо всім організаціям, які надають Україні допомогу та підтримку. 

Перемога буде за нами!