Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ отримало 50 реанімобілів у межах ініціативи «Рятуємо життя»

21 лютого 2023
579

Мережа торговельних центрів «Епіцентр» передала МОЗ чергову партію з десяти автомобілів швидкої допомоги. Автівки обладнані дефібриляторами, електрокардіографами, пульсоксиметрами, інфузоматами, глюкометрами, стаціонарними балонами з киснем і портативними апаратами штучної вентиляції легень. Тобто всім необхідним для підтримки життя поранених під час транспортування до лікарні. Це дозволяє медикам проводити реанімаційні дії безпосередньо в машині швидкої допомоги. Участь у церемонії вручення взяв міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«За час повномасштабного вторгнення 649 автомобілів екстреної медичної допомоги були пошкоджені чи захоплені. Ворог не зупиняється, щодня руйнуючи нашу інфраструктуру та посягаючи на наші життя. Ми теж не можемо зупинятися: маємо працювати ще ефективніше та ще більш злагоджено, аби ці життя зберегти та дати гідну відсіч агресору кожен на своєму фронті. Щиро вдячний кожному, хто не лишився осторонь і доєднався до ініціативи “Рятуємо життя”. Ви дійсно допомогли нашим героям медичного фронту врятувати чиєсь життя. В межах ініціативи 50 реанімобілів передані в різні куточки України. Щодня вони доставляють в лікарні більше сотні українських пацієнтів», — сказав Віктор Ляшко.

Машини швидкої допомоги в межах благодійної ініціативи «Рятуємо життя» з вересня минулого року рятують військових та цивільних людей. За цей час компанія спільно з партнерами, постачальниками та покупцями профінансувала та передала 50 авто для потреб медицини катастроф на суму понад 133,5 млн грн. А це, за словами засновниці та голови ТОВ «Епіцентр К» Галини Гереги, підкреслює тверду та непохитну підтримку компанії тих, хто бореться за життя:

«Рятувати життя... З перших днів повномасштабного вторгнення цей вислів набув надважливого значення. На жаль, війна забирає життя. А наша ініціатива покликана рятувати життя. Бригади лікарів, які працюють на переданих швидких, змогли повернути до життя десятки тисяч українців. А число – 50 реанімобілів – свідчить про міцну об’єднуючу силу компанії “Епіцентр”, її партнерів, постачальників та покупців. Це наш економічний фронт, наша велика соціальна місія. І ми її продовжимо виконувати з честю та гідністю, – зазначила Галина Герега. – Вдячні усім українським лікарям, які допомагають нашим громадянам у найскладніші моменти їхнього життя. Я вірю, що нові реанімобілі допоможуть їм ще ефективніше та швидше реагувати на надзвичайні ситуації та надавати необхідну допомогу людям. Наша ініціатива “Рятуємо життя” триває! Наша підтримка та повага медикам – безмежна. Життя переможе!»

Реанімобілі отримали центри екстреної медичної допомоги Миколаївської, Рівненської, Івано-Франківської, Чернігівської, Хмельницької, Закарпатської, Київської, Донецької, Харківської, Запорізької, Херсонської, Житомирської, Волинської та Сумської областей, а також військові медики підрозділів сил оборони. Благодійна ініціатива «Епіцентру» об'єднала мільйони українців і продемонструвала їхню стійкість і готовність допомагати медикам рятувати ще більше людських життів.