Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ наполягає на збільшенні фінансування екстреної медичної допомоги на наступний рік

19 листопада 2020
1402

МОЗ наполягає на врахуванні у повному обсязі бюджетного запиту на фінансування капітальних видатків для екстреної медичної допомоги та приймальних відділень опорних лікарень у сумі 5,7 млрд грн. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Триває бюджетний процес, і МОЗ наполягає на врахуванні кожної гривні, поданої  у бюджетному запиті. Усі ми хочемо бути впевненими, що набираючи 103 у будь-який час доби, нам буде оперативно надана кваліфікована медична допомога — від дзвінка диспетчеру до госпіталізації і початку лікування. Для цього екстреній медичній допомозі необхідне повноцінне фінансування. Саме тому ми закладаємо в бюджетний запит збільшення фінансування екстреної медичної допомоги”, — наголосив Максим Степанов.

Очільник МОЗ також зазначив, що закликає народних депутатів виразити реальну підтримку українській медицині і врахувати бюджетний запит під час голосування у Верховній Раді.

Зазначимо, за підрахунками МОЗ, для забезпечення повноцінної роботи ЕМД необхідно 5 млрд 715 млн 823 тис. грн. З них — 3 млрд 207 млн 880 гривень на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту для розвитку служби екстреної медичної допомоги, обладнання для навчально-тренувальних відділів для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 19 областях.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов представив план дій МОЗ на 2021 рік щодо фінансування галузі в цілому та програми медичних гарантій зокрема.