Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ, МЗУ та партнери працюють над забезпеченням медзакладів гуманітарною допомогою

5 березня 2022
872

Міністерство охорони здоров’я та ДП «Медзакупівлі України» разом з державними органами і волонтерами координує питання надання гуманітарної допомоги, зокрема товарів медичного призначення, для українців.

«У цей непростий час ми робимо все можливо, аби кожен медичний заклад отримав товари, які потребує у найкоротший термін задля порятунку людського життя. Ці товари прийматимуться як гуманітарна допомога, а також можуть закуповуватися за кошти благодійних фондів та волонтерів. Зараз такі ініціативи – надважливі. Підтримуймо кожного українського медика», – закликав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Наразі допомога надається двома шляхами: 

  • Допомога власне медичними засобами.

Станом на 4 березня були підтверджені або доставлені товари з 9 країн. Окрім того, до них приєдналися понад 10 українських виробників, які безоплатно надали наявні на складах товари на запити лікарень, ТРО різних районів, Нацгвардії, волонтерських ініціатив тощо.  

Якщо вам потрібна допомога із медвиробами чи препаратами, необхідно написати на пошту [email protected]

  • Фінансова допомога.

Благодійна організація «100% життя» відкрила спеціальні рахунки, на які збирає кошти, в тому числі для закупівель товарів. Також іде робота з індивідуальними благодійниками та бізнесом. 

Реквізити для перерахування в гривні та інших валютах доступні на сайті https://medzakupivli.com/uk. Реквізити інших фондів, що займаються допомогою медикам та військовим можна знайти за посиланням: https://bit.ly/dopomoha_medykam.

Загалом вже було отримано донацій на 3 млн грн. На 2 млн грн вже закупили ліки для Одеської області у співпраці з фондом «Корпорація монстрів», препарати та медичні товари для Київської міської лікарні швидкої допомоги та лікарень Харкова за підтримки фонду Whitepay та Червоного Хреста.   

Фінансові донації будуть використовуватися для закупівлі тих товарів, які неможливо отримати як гуманітарну допомогу. Медичні товари доставлятимуться в лікарні по всій Україні, у тому числі в гарячі точки за найменшої можливості.

Ми щиро вдячні партнерам за залученість та взаємодію для забезпечення роботи українських медиків.

Стоїмо. Працюємо. Перемагаємо!