Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство та ВООЗ презентували рекомендації з покращення роботи лікарів в ЕСОЗ

31 січня 2022
2206

ВООЗ в Україні у тісній співпраці з Міністерством охорони здоров’я та за фінансової підтримки Уряду Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії розпочала проєкт, спрямований на покращення якості введення даних про вакцинацію людей проти COVID-19 шляхом гармонізації процесів введення даних у різних медичних інформаційних системах (МІС) та надання чітких інструкцій щодо функціональності всім медичним працівникам, які беруть участь у цьому процесі.

«В Україні вакцинація пріоритетних груп населення проводиться з 24 лютого 2021 року, і станом на сьогодні близько 15 мільйонів людей вже повністю вакциновані, країна досягла охоплення майже 35% всього населення. ВООЗ постійно підтримує МОЗ рішеннями на основі даних, включаючи рекомендації, спрямовані на ефективне функціонування електронної системи охорони здоров’я, що дозволить полегшити життя медичним працівникам і пацієнтам», – зазначив доктор Ярно Хабіхт, голова Бюро ВООЗ в Україні

«При проведенні щеплення проти COVID-19 вкрай важливо, щоб лікарі коректно вводили медичні записи до ЕСОЗ. Оскільки це дані медичної сфери, а також на підставі них у майбутньому у пацієнтів успішно генерується COVID-сертифікат. Результати проведеного дослідження дозволять напрацювати додаткові інструкції, навчальні матеріали та алгоритми для покращення цих процесів», – відзначила заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич

Під час координаційної зустрічі з національними стейкхолдерами з питань покращення якості даних із вакцинації від COVID-19 від 25 січня ВООЗ представила свої висновки та рекомендації, засновані на оцінці, проведеній у листопаді-грудні 2021 року, представникам МІС та іншим зацікавленим сторонам. Також були узгоджені спільні дії у тісній координації з Міністерством охорони здоров’я, Національною службою здоров’я та командою eHealth.

Довідка:

Електронна система охорони здоров’я (ЕСОЗ) – це велика двокомпонентна система, яка містить медичні дані, що раніше зберігалась у паперових картках пацієнтів та у документах лікарів. ЕСОЗ об’єднує понад 34 мільйони пацієнтів, сотні тисяч медичних працівників, сотні сервісів, та десятки операторів медичних інформаційних систем, що надають сервіси для лікарів та пацієнтів.