Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство охорони здоров’я України інформує про ситуацію щодо коронавірусної інфекції 2019-nCoV

27 січня 2020
5770

Станом на 26 січня 2020 року у світі зареєстровано 2 014 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції 2019-nCoV,  56 з них - летальні. Окрім Китаю, захворювання зафіксовано у 10 країнах світу.

Україна продовжує виконувати усі технічні рекомендації ВООЗ щодо попередження розповсюдження нового коронавірусу. В аеропорту Бориспіль з 26 січня проводиться температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу підготовлені та укомплектовані інфрачервоними термометрами. Мандрівники із симптомами  ГРВІ будуть направлятись на подальше медичне обстеження з тестуванням на коронавірус. Крім того, усім подорожуючим надається актуальна інформація щодо попередження захворювання.

Міністерство охорони здоров'я України створило оперативний координаційний штаб з залучення провідних епідеміологів, інфекціоністів, науковців, реаніматологів, фахівців екстреної медицини та інших спеціалістів.

На сьогодні повідомлено про три підозри на коронавірусну інфекцію 2019-nCoV в Україні. Два випадки не підтвердились. За результатами лабораторного дослідження у цих випадках підтверджено грип. Діагностика третього випадку триває.

Громадяни та мандрівники повинні дотримуватись звичайних заходів обережності та профілактики ГРВІ.

У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та надати відомості про історію подорожей.

Детальніше про рекомендації громадянам та мандрівникам читайте тут: https://bit.ly/2t4t5mC 

 

читайте також