Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство охорони здоров’я налагоджує співпрацю з українськими виробниками ЗІЗ

14 травня 2020
950

Ситуація з захворюваністю на COVID-19 в Україні є контрольованою, однак потреба в якісному захисті медичних працівників залишається актуальною. Про це під час спільного брифінгу МОЗ, представників МЕРТ та українськими виробникам зазначила заступниця Міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

«Лікарі мають бути повністю забезпечені необхідними захисними засобами. З цього приводу ми мали багато дискусій і консультацій з виробниками, представниками легкої промисловості, Міністерством економрозвитку і торгівлі», — наголосила Світлана Шаталова.

Необхідність сертифікації захисної продукції в Україні - одне з нагальних питань. Тому МОЗ звернулось до Міністерства економрозвитку та Академії наук із проханням провести необхідні процедури щодо акредитації та сертифікації.

«Міністерство регламентувало ті вимоги й стандарти щодо засобів індивідуального захисту, які зараз передбачені для критичних точок нашої медичної інфраструктури. Наші виробники повинні чітко розуміти, які саме ЗІЗ потрібні та в якій кількості. А лікарі мають отримати впевненість в тому, що надійно захищені», — зазначила заступниця Міністра.

 
Сівтлана Шаталова наголосила також, що МОЗ спільно з іншими міністерствами наразі працює над розробкою більш детальних роз'яснень щодо використання засобів індивідуального захисту різного рівня. 
 
Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ працює над створенням стратегічного запасу захисту — це біологічні костюми та респіратори. Для цього необхідно визначити потребу по країні та узгодити графік закупівель. Для Міністерства охорони здоров‘я на сьогодні це є один з пріоритетів.