Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Міністерство охорони здоровʼя провело засідання на тему проблематики ІПСШ в Україні

13 січня 2023
192

У Міністерстві охорони здоровʼя України за ініціативи заступника міністра охорони здоров’я України — головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна відбулося засідання на тему «Актуальні питання і проблематика інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), в Україні».

У засіданні взяли участь фахівці МОЗ, Центру громадського здоров’я, експерти з дерматовенерології, гінекології, урології, сімейної медицини та фахівці медичної служби ЗСУ.

Під час зустрічі обговорили ситуацію щодо поширення ІПСШ в Україні, проблемні питання зі збору даних про випадки ІПСШ та надання медичної допомоги пацієнтам з ІПСШ, шляхи вдосконалення системи епідеміологічного нагляду за випадками ІПСШ та надання лікувально-діагностичної допомоги.

«Для реалізації цілей сталого розвитку, зазначених Президентом України, щодо забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх у будь-якому віці, продовжуємо працювати з колегами для вирішення проблем, що повʼязані з ІПСШ», — зазначив Ігор Кузін.

Після дискусії була розроблена та затверджена резолюція зі створення програми розвитку розв'язання проблем, що повʼязані з ІПСШ.