Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Медзаклади вже використовують операційні столи, придбані за зібрані через UNITED24 кошти

26 жовтня 2022
2285

Для лікувальних закладів Одеської, Запорізької, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Полтавської, Кіровоградської, Київської, Житомирської та Рівненської областей Медичні закупівлі України за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, придбали 81 операційний стіл. Загальна сума закупівлі становить 70 658 000 грн. Столи вже надійшли та успішно використовуються.

«Павлоградський пологовий будинок побудований три десятиліття тому. У серпні його приєднали до нашої Павлоградської міської лікарні №1. Там була велика потреба, зокрема, в операційних столах, адже старим уже по тридцять років! До того ж придбаний у межах ініціативи UNITED24 операційний стіл – сучасний, мобільний, виставляє будь-яку частину тіла пацієнта на те положення, яке потребує хірург під час ведення операції. Ми його віддали у пологовий – там робляться гінекологічні операції, кесарів розтин», — говорить директор Павлоградської міської лікарні № 1, що на Дніпропетровщині, Сергій Олійник.

За словами заступниці міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марії Карчевич, згадані операційні столи – універсальні, мультифункціональні. Мають широкий спектр застосування: в абдомінальній та торакальній  хірургії, акушерстві, гінекології, нейрохірургії, травматології. Прості у використанні та зручні в налаштуванні. Розроблені для максимальної автоматизації регулювань положень тіла пацієнта. Таке сучасне обладнання закуповується з урахуванням викликів та вимог воєнного часу в країні.

Нагадаємо, що ще одна «швидка», апарати вакуумної терапії ран та зовнішньої фіксації придбані за кошти, зібрані через UNITED24.