Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Медзаклади та бригади «екстренки» отримали 100 портативних апаратів ШВЛ

19 липня 2023
444

Йдеться про спеціальні портативні апарати для штучної вентиляції легень. 100 одиниць обладнання як гуманітарну допомогу передав для українських медичних закладів канадський фонд. Передані ШВЛ оснащені кисневим змішувачем та додатковими частинами, які збільшують клінічну ефективність апарату під час мобільних виїздів. 

«В умовах повномасштабної війни, коли кількість важких поранень та травм збільшується, доступ до своєчасної та якісної медичної допомоги залишається критично важливим компонентом. Передача апаратів штучної вентиляції легень дозволить додатково забезпечити потребу лікарень та мобільних екстрених медичних бригад, які надають допомогу як у віддалених населених пунктах, так і у прифронтовій місцевості. Тому ми високо цінуємо підтримку наших міжнародних партнерів та їхнє сприяння у підтримці "медичного фронту". Апарати штучної вентиляції легень вже доставлені до областей та розподіляються до закладів охорони здоров'я», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Апарати ШВЛ є другою частиною гуманітарної допомоги фонду. У травні, в рамках першого гуманітарного вантажу, медичні заклади отримали 30 систем мікроінтегрованої підтримки життя. Також у липні-серпні заплановані тренінги для лікарів щодо використання обладнання, його обслуговування та налагодження. 

Додатково: Канадський Фонд «Maple Hope Foundation» – це волонтерська організація (Фонд «Кленова Надія»), заснована представниками української діаспори у місті Ванкувер у 2014 році. Фонд надає регулярну допомогу у медичних, гуманітарних та соціальних напрямах з початку повномасштабного вторгнення в Україну.