Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов закликав дотримуватися інформаційної гігієни та не вірити фейкам про вакцинацію

24 лютого 2021
5351

Інформаційна гігієна – не менш важлива за гігієну особисту. Мити руки, вдягати маску та фільтрувати джерела отримання інформації – це речі одного порядку, які мають стати щоденною звичкою. Тому не варто вірити маніпуляціям і фейкам, які заполонили інформаційне поле щодо процесу вакцинації в Україні. До цього під час брифінгу закликав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Для Міністерства охорони здоров’я в пріоритеті – саме здоров’я людей. Вакцинація – це профілактика ковіду. Важливо, аби найбільша кількість громадян провакцинувалася і не захворіла на цю небезпечну хворобу. Закликаю українців не звертати увагу на тих, хто ставить собі за мету паразитувати на страхах людей», – заявив Максим Степанов.

Коронавірус – це не біда МОЗ чи вірусологів. Лише від конструктивної позиції, відповідальності та виваженості кожного, залежить, чи подолає Україна пандемію, наголосив міністр.

«Задумайтеся: коли ви читаєте думки так званих експертів, чи порадилися б ви з ними щодо того чи іншого процесу лікування? Навряд чи. Ви точно будете питати думку лікарів. Так само щодо вакцинації: слухайте наших медичних працівників, які є дійсно професіоналами своєї справи», – закликав очільник МОЗ.

Максим Степанов зауважив, що небезпека коронавірусу не вимірюється балансом статистики тих, хто захворів і одужав. Міністерство охорони здоров’я зробило все можливе, аби українці отримали якісну і дієву вакцину. Нині пріоритетне завдання – досягти реалізації державної стратегії «колективного імунітету». Україна повинна стати тією країною в Європі, яка зможе реалізувати цю мету.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні стартувала вакцинальна кампанія проти COVID-19. Напередодні в країну прибуло 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield), яка рекомендована до екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я.