Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Виплати надбавок медикам відбуваються у повному обсязі, за винятком поодиноких випадків 

2 жовтня 2020
3148

Виплати надбавок медикам за роботу з хворими на COVID-19 відбуваються у повному обсязі, за винятком поодиноких випадків, на які Міністерство охорони здоров’я оперативно реагує. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час робочої поїздки у Хмельницьку та Рівненську області.

“Наразі проблем з виплатою надбавок медикам немає. Виникають лише поодинокі випадки, на які ми реагуємо достатньо оперативно”, - сказав очільник МОЗ.

Глава МОЗ проінспектував медзаклади Хмельницької та Рівненської областей, поспілкувався з медичним персоналом регіонів. Зокрема, він відвідав Хмельницьку обласну лікарню, Хмельницький обласний патологоанатомічний центр, Старокостянтинівську центральну районну лікарню, Рівненську обласну дитячу лікарню, Обласний центр екстреної медицини катастроф та Обласний центр екстреної медицини катастроф Рівненської області. Зокрема, Максим Степанов підкреслив, що держава в повному обсязі фінансує лікування хворих на COVID-19 в умовах стаціонару. 

“Ми в повному обсязі перераховуємо кошти за лікування хворих в умовах стаціонару. Міністерство повністю порахувало, скільки коштує лікування одного хворого у лікарні. Пацієнти не повинні сплачувати за своє лікування, перебуваючи у стаціонарі, за це вже заплатила держава”, - підкреслив Міністр.

Він також повідомив, що МОЗ планує до кінця жовтня забезпечити поставку в країну препарату “Ремдесивір”, який показав високу ефективність у лікуванні коронавірусної хвороби. Очікується, що уже найближчим часом він почне поступати у вітчизняні лікарні. Крім цього, міністр наголосив на необхідності дотримання встановленого МОЗом алгоритму госпіталізації хворих на COVID-19. 

“Людина, у якої з'явилися певні ознаки коронавірусної хвороби, повинна звернутися до сімейного лікаря. Вона не мусить  їхати в лабораторію, самостійно здавати аналізи. Сімейний лікар повинен одразу викликати бригаду, яка візьме відповідний тест”, - уточнив Максим Степанов.