Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов в інтерв’ю Reuters: Ми не можемо скасувати карантин занадто рано, щоб не допустити другої хвилі коронавірусу

30 квітня 2020
1417

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що передчасне скасування карантину може спричинити другу хвилю коронавірусу в Україні. Тому Уряд буде дуже виважено підходити до послаблення обмежувальних заходів. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив в інтерв’ю міжнародній агенції Reuters.

“Під час інтерв’ю глава МОЗ Максим Степанов сказав, що карантин можуть послабити і життя може повернутися до нормального ритму до літа. Але Уряд не дозволить собі ризикувати і зняти карантин занадто рано – щоб не наразитися на другу хвилю коронавірусу”, - говориться у матеріалі. 

Як підкреслив Міністр у розмові з журналістами, навіть після послаблення карантину “будуть речі, за якими потрібно буде спостерігати: наприклад все, пов’язане із правилами особистої гігієни, засобами індивідуального захисту та рукостисканням”. “COVID-19 змінив світ”, - наголосив Максим Степанов. 

Також Міністр охорони здоров’я заявив іноземним журналістам, що його дуже бентежить високий відсоток медичних працівників, які заразилися COVID-19 в Україні.

“Захворюваність серед медиків – мій найбільший головний біль. Я дуже схвильований цим”, - підкреслив Максим Степанов. При цьому очільник відомства додав, що Уряд виділив кошти на підвищення зарплати медикам, збільшує запаси засобів індивідуального захисту, а також запровадив обов’язкове тестування на COVID-19.