Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: «Урядовці й духовенство обговорили дотримання карантинних заходів під час великодніх свят»

27 квітня 2021
8429

Урядовці й духовенство обговорили дотримання карантинних заходів під час великодніх свят. Відбулась зустріч КМУ з Радою церков і релігійних організацій. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Ми маємо підтримку нашого духовенства. Зокрема, дійшли згоди щодо можливості зменшення тривалості богослужіння з одночасним збільшенням їх кількості, фіксації дверей в храмах, аби вони постійно були відчинені. Також домовилися про додаткову заборону  фізичного контакту при здійсненні обрядів – поцілунки хрестів, ікон, святинь», – зазначив Степанов.

МОЗ не планує подавати до Уряду пропозиції додаткових обмежень на великодні свята, натомість рекомендує українцям дотримуватись правил і норм, які діють сьогодні. Міністр також наголосив, що перебувати на богослужіннях і церковних обрядах, незалежно від того, де вони будуть відбуватися, всередині храму чи на подвір’ї, потрібно обов’язково в масці. «Правильно надіта маска захищає від недугу!», – нагадав Степанов. Очільник МОЗ порадив за можливості брати участь у богослужіннях одному членові родини та максимально виключити відвідування служби людьми похилого віку та тими, хто має хронічні захворювання.

«На відміну від вірян, коронавірус – це переконаний атеїст, для нього немає жодних свят, він завжди буде намагатися вразити вас або ваших близьких. Будьте обережні, турбуйтеся про рідних, дайте можливість перепочити нашим лікарям!», – напередодні Великодня закликав українців Степанов.