Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Уряд схвалив Концепцію розвитку електронної охорони здоров’я до 2025 року

28 грудня 2020
862

На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію розвитку електронної охорони здоров’я, метою якої є формування умов і засад розвитку eHealth в Україні. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Реалізація Концепції передбачає розв’язання наявних проблем і викликів за такими напрямами, як нормативно-правове, організаційно-управлінське, технічне, ресурсне забезпечення, та питань якості, безпечності та доступності електронної охорони здоров’я. Її впровадження сприятиме підвищенню якості та доступності медичних послуг, розширенню прав і можливостей пацієнтів, забезпеченню безперервної медичної допомоги та безпеки, підвищенню ефективності управління та використання ресурсів, високому рівню поінформованості населення щодо питань здорового способу життя, профілактики захворювань та отримання медичної допомоги”, — зазначив очільник МОЗ.

Максим Степанов зауважив, що у напрацюванні документа брала участь робоча група у складі понад 40 представників органів влади, бізнес-спільноти, міжнародних та громадських організацій та експертів. За словами Міністра, Концепція — це важливий документ на шляху реформування сфери охорони здоров’я України.

Нагадаємо, раніше очільник МОЗ повідомляв, що міністерство розвиває електронну систему охорони здоров’я. До системи вже приєдналися 31 млн українців та понад 4,5 тис. медичних закладів.