Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов провів телефонну розмову з Міністром охорони здоров'я та соціальних послуг США Алексом Азаром

17 листопада 2020
1612

У вівторок, 17 листопада, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов провів телефонну розмову з Міністром охорони здоров'я та соціальних послуг США Алексом Азаром. Сторони обговорили ситуацію, що склалася навколо всесвітньої пандемії COVID-19, питання доступу України до безпечної та ефективної вакцини проти COVID-19, а також інші питання сфери охорони здоров’я. 

«Ми спілкуємося з багатьма нашими міжнародними партнерами та фармацевтичними компаніями щодо забезпечення оперативної поставки в Україну безпечної та ефективної вакцини, тому що саме вакцина є єдиним реальним засобом протидії пандемії COVID-19. Ми сподіваємося на підтримку наших друзів із США в цьому питанні», — зазначив Максим Степанов.

Зі свого боку Міністр охорони здоров'я та соціальних послуг США подякував Максиму Степанову за дзвінок та зауважив, що отримання вакцини Україною є пріоритетом і для уряду США. Пан Алекс Азар пообіцяв сприяти посиленню комунікації МОЗ України з такими компаніями-виробниками вакцин як Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer та Novavax для пришвидшення підписання контрактів у отриманні вакцини.

Крім того, пан Алекс Азар наголосив на підтримці України та готовності посилити співпрацю по програмах у боротьбі з такими інфекційними захворюваннями як кір, туберкульозу та інші.

Нагадаємо, що на початку листопада Міністерство охорони здоров’я України та Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ)  підписали дворічну Угоду про співробітництво.