Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов про зарплати медиків: уже з 1 вересня відбудеться значне підвищення, а в новому році закладаємо ще більші показники 

29 липня 2020
1523

Міністерство охорони здоров’я, за підтримки Президента та Уряду, досягло підвищення заробітних плат медичним працівникам з 1 вересня цього року. При цьому керівництво відомства налаштоване й надалі підвищувати рівень зарплат у новому році і хоче довести їх до рівня не менше 20-25 тис. грн на місяць.

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив під час відкриття другої черги нового корпусу лікарні «Охматдит» разом із Президентом України Володимиром Зеленським у середу, 29 липня. 

“Відверто треба визнати, що протягом 30 років в Україні не звертали особливу увагу на заробітну плату медичних працівників. Вона завжди знаходилась на найнижчому рівні. Завдяки Вам (Президенту Володимиру Зеленському, - ред.), ми з 1 вересня піднімаємо заробітну плату. Що стосується бюджету наступного року, ми звичайно закладаємо уже зовсім інші показники щодо заробітної плати наших медичних працівників. На моє переконання, заробітна плата лікаря повинна стартувати в межах 20-25 тисяч гривень», - зазначив Максим Степанов. 


Нагадаємо, відкриття другої черги нового корпусу лікарні «Охматдит» дозволить закладу надавати повний спектр допомоги онкохворим дітям, включаючи операції з пересадки кісткового мозку. Зараз МОЗ працює над тим, щоб створювати такі проекти по всій Україні, а також над покращенням матеріальної бази медичних закладів та підвищенням зарплат медикам.