Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов про добір на Голову НЗСУ: Депутати зірвали співбесіди, бо я для них незручний Міністр, який не буде покривати того, що вони наробили з українською медициною

3 червня 2020
1702

У вівторок, 02 червня, народні депутати зірвали проведення співбесід на посаду Голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Незважаючи на прозорий і чесний механізм проведення добору з боку МОЗ, народні обранці намагалися зробити шоу і завадили процедурі. Зірвані співбесіди проведуть 3-4 червня і після цього кандидатуру переможця буде винесено на розгляд Уряду. 

Про це Міністр охорони здоров’я країни Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу. 

“Вчора, в рамках добору на Голову НСЗУ, я проводив співбесіди з допущеними кандидатами. Все це відбувалося максимально в рамках закону та прозоро. Робився відеозапис усіх співбесід - щоб всі охочі могли подивитися, як саме відбувалася співбесіда. Але не сталося без несподіванок. Один із народних депутатів, виявила бажання, наскільки я розумію, просто зірвати ці співбесіди. Це абсолютно алогічна та незрозуміла для мене поведінка. На всі мої прохання заспокоїтися, і дозвіл за бажанням знімати все, що відбувається – вона не реагувала, їй дуже хотілося шоу і якогось хайпу”, - зазначив Максим Степанов. 

Як припустив Міністр охорони здоров’я, певні політичні сили зривають роботу Міністерства, тому що Максим Степанов не буде покривати прорахунки народних депутатів в реформуванні української медицини. “Я для них дуже незручний Міністр, який 100% не буде покривати того, що вони тут натворили. Я не буду прикривати того, що зараз по всій країні відбувається з медициною. Я 100% не буду це покривати і точно виправлю. В нас буде якісна і доступна медицина. Та медицина, яку ми всі хочемо. Як би вони не голосили. Я вас можу в цьому запевнити”, - підкреслив очільник МОЗ Максим Степанов. 

За словами Міністра, він закінчить проведення співбесід 3-4 червня, а потім, за результатами інтерв’ю, кандидатура переможця буде винесена на розгляд Кабінету Міністрів України.