Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов підписав Меморандум про створення інноваційного медичного центру в Маріуполі

19 березня 2021
7511

Сьогодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов спільно з міським головою міста Маріуполя Вадимом Бойченком та науковим керівником проєкту, доктором медичних наук України Борисом Тодуровим підписали Меморандум про створення інноваційного медичного центру в Маріуполі, який слугуватиме опорним медичним центром для жителів Донецької області та посилить систему охорони здоров’я України.

«Відколи на Сході України розпочалася війна, жителі регіону залишились без належної медичної допомоги, адже опорні медзаклади в Донецьку. Крім того, студенти та викладачі Донецького медичного університету були вимушені протягом років навчатися не в кращих умовах. Відкриття сучасного медичного закладу зможе комплексно покращити медичну допомогу в регіоні», - повідомив міністр під час підписання Меморандуму.

Сучасний медичний центр охоплюватиме комплекс медичних закладів, науково-дослідницький центр, медичний коледж, університет, багатопрофільну клініку, житловий фонд для викладачів, медичного персоналу та студентів. Все це буде на одній території. Подібні медичні центри є в Німеччині, Туреччині, Ізраїлі та інших країнах Європи. 

«Мета - створити еталонний медичний центр із потужною науковою базою. Зараз мільйони людей виїжджають з країни в Ізраїль, Німеччину, США, щоб зробити складну операцію і пройти курси реабілітації. У наших силах змінити це. Зробити так, щоб Україна славилася сильною медициною, якісними послугами, сучасним обладнанням та передовими медичними розробками», - наголосив Вадим Бойченко. 

У медичному центрі створять студентський кампус, це надасть студентам можливість отримувати ще потужнішу освіту,  швидше набувати практичні навички та отримувати сучасне місце роботи. А науково-дослідницький центр стане базою для розвитку провідних напрямів у медицині – генетики та репродуктивного здоров’я.

«Ми пішли європейським шляхом: не почали реконструювати старі клініки та повертатися в минуле, а вирішили побудувати університетську багатопрофільну клініку. Поряд із нею на одній території плануємо звести університетський корпус та іншу інфраструктуру», - повідомив Борис Тодуров.

Заплановано, що створення центру завершиться через 3-4 роки. Наразі вже працюють над технічним завданням для архітектурних організацій. Найближчим часом презентують візуалізацію проєкту з деталізацією.