Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Необхідно дотримуватись протиепідемічних правил, щоб після виборів уникнути сплеску COVID-19 

22 жовтня 2020
651

Члени виборчих комісій та виборці мають дотримуватися протиепідемічних правил, які розроблені МОЗ та прийняті урядом, щоб мінімізувати можливість інфікування COVID-19 під час виборчого процесу та уникнути сплеску нових захворювань після виборів. Про це під час свого щоденного брифінгу заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“Члени виборчої комісії та особи, що забезпечують виборчий процес, мають бути обов'язково у захисних масках. Звісно, це правило також стосується і виборців. У приміщенні виборчої комісії та її перед входом повинна бути розмітка на підлозі щодо дотримання соціальної дистанції - не менше ніж 1,5 метра. У день голосування має робитись дезінфікуюча обробка усіх поверхонь та провітрювання приміщень, якщо цьому сприяє погода. На виборчих дільницях мають бути розміщені усі інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів та правил”, - нагадав Максим Степанов.

Очільник МОЗ також повідомив, що виборці, які знаходяться на самоізоляції, можуть проголосувати вдома. Для цього до 23 жовтня слід проінформувати виборчу комісію про необхідність забезпечити умови голосування та підтвердити свій стан медичною довідкою від сімейного лікаря.

“Ми вже багато розповідаємо про протиепідемічні заходи. Також, крім нормативних документів, якими все це регламентується, розробили відповідну інфографіку, яку ми максимально поширюємо. Я дуже прошу дотримуватись усіх без винятку правил, щоб ці вибори відбулись безпечно для вашого здоров'я”, - наголосив Максим Степанов.

Нагадаємо, що раніше МОЗ розробило рекомендації, які увійшли до Постанови КМУ та Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів.