Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Наступні договори на постачання вакцин проти COVID-19 із світовими топвиробниками будуть укладені найближчим часом

31 грудня 2020
4646

Міністерство охорони здоров'я України знаходиться на фінальному етапі укладення наступних договорів із провідними світовими виробниками вакцин проти COVID-19. Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Вакцина компанії "Сіновак" — не єдина, яка буде закуповуватися державою. Ми знаходимося на фінальній стадії підписання договорів з іншими провідними світовими виробниками вакцин проти коронавірусної хвороби. Перемовини з деякими компаніями ми почали ще з травня 2020 року. Окрім безпосереднього спілкування з компаніями, у мене відбуваються постійні перемовини з колегами — міністрами охорони здоров’я інших країн. В першу чергу країн-виробників вакцин проти COVID-19”, — наголосив очільник МОЗ.

Максим Степанов також зазначив, що під час переговорів МОЗ фокусувалося на тому, щоб домовитися про поставку вакцин проти коронавірусної хвороби в Україну у найкоротші терміни. Також міністр повідомив, що всі вакцини проти COVID-19, які закуповуються державним коштом, будуть безкоштовними для українців. Це стратегія МОЗ, затверджена Президентом України Володимиром Зеленським, — забезпечити доступ до вакцин проти коронавірусної хвороби усім без винятку громадянам України.

Нагадаємо, вчора Міністерство охорони здоров'я через своє підприємство "Медичні закупівлі України", яке було визначено оператором вакцин, уклало договір на поставку 1 млн 913 тис. доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії “Сіновак” (Sinovac Biotech, Китай).