Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов на зустрічі з Послом Канади в Україні, пані Ларисою Галадзою: «У мене вистачить політичної волі довести медичну реформу в Україні до кінця»

8 травня 2020
8515

Міністр охорони здоров‘я Максим Степанов провів зустріч з Послом Канади в Україні, пані Ларисою Галадзою. Сторони обговорили співпрацю країн щодо медичного напряму, а також реалізацію реформи системи охорони здоров‘я в Україні. Зокрема, очільник МОЗу зазначив, що в контексті реформування української системи охорони здоров'я один з головних пріоритетів команди Міністерства — не допустити звільнення лікарів та закриття медичних закладів.

«Наше завдання на сьогодні — поєднати потреби пацієнтів, лікарів та ефективне витрачання коштів. І МОЗ над цим зараз активно працює. У мене вистачить сили та політичної волі довести медичну реформу до кінця, уникнувши при цьому масових звільнень та закриття медичних закладів», — зазначив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, тарифи на медичні послуги мають бути справедливими — тобто такими, які покриватимуть цілком всі витрати на лікування пацієнта, а не лише частину.

«Зараз тариф інфаркту міокарда, наприклад, враховує лише один стент. А іноді потрібні два. Це для прикладу. І така сама ситуація майже по всіх тарифах. Наша ж позиція така: тарифи мають бути справедливими та об‘ективними», — додав Міністр Степанов.

Зі свого боку, Посол Канади в Україні, пані Лариса Галадза запевнила щодо готовності посилювати співпрацю з Україною в сфері медицини.

«Стосовно реформ, перш за все, хочу подякувати за зустріч з моїми колегами з Великої сімки. Абсолютно чітко зрозуміло, що в системі відповідних змін потрібно сильне керівництво. Тому мені було особливо приємно почути від Вас, що зараз запустилося чимало процесів в медичній галузі, які до того були заморожені», — відзначила пані Лариса Галадза.

Нагадаємо, п’ятого травня Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов оголосив, що МОЗ приступає до виконання доручення Президента України Володимира Зеленського щодо внесення змін до реформи охорони здоров’я.