Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: «МОЗ потребує додаткові 6,5 млрд гривень для закупівлі вакцин»

7 квітня 2021
5509

Для виконання Національного плану вакцинації населення проти COVID-19 Міністерство охорони здоров’я потребує додаткових коштів для закупівлі вакцин. За підрахунками відомства ця сума складає приблизно 6,5 млрд гривень. З відповідним зверненням до Міністерства фінансів виступив очільник МОЗ Максим Степанов під час засідання Уряду в середу, 7 квітня.

«Коли формували бюджет на 2021 рік, ми пропонували виділити на це 15,1 млрд грн, з них отримали 4 млрд і чітко визначили, що за потреби одразу будуть знайдені відповідні кошти для закупівлі додаткових доз вакцин. За нашими підрахунками ця потреба складає  приблизно 6,5 млрд гривень», – зазначив Степанов. 

Нагадаємо, Національним планом вакцинопрофілактики проти коронавірусної хвороби до кінця 2021 року передбачено вакцинацію 70% дорослого населення. Станом на сьогодні Україна має контракти на постачання вже 24 млн доз вакцин: 10 млн доз Novavax, які очікуємо в липні, 2 млн вакцини CoviShield, з яких вже отримали 500 тисяч доз, а ще 1,5 млн очікуються у квітні – травні та 2 млн від китайського виробника Sinovaс, з яких 215 тисяч доз вже в Україні. До того ж 6 квітня Міністерство охорони здоров'я уклало рамковий договір із компанією Pfizer про постачання в Україну 10 млн доз вакцин. Вони будуть поставлені протягом 2021 року. Тож з урахуванням надходження 8 млн доз від глобальної ініціативи COVAX, Україна розраховує отримати 32 млн доз вакцин.