Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: МОЗ опрацьовує механізм розгортання тимчасових госпіталів

16 жовтня 2020
1892

У зв’язку зі стрімким зростанням кількості хворих на COVID-19 Міністерство охорони здоров’я розробляє план дій щодо розгортання тимчасових госпіталів. Про це на щоденному брифінгу повідомив Максим Степанов.

“Важливо опрацьовувати механізм розгортання тимчасових госпіталів, аби було чітке розуміння, скільки часу і ресурсів необхідно, щоб у разі нагальної потреби оперативно розгорнути такий госпіталь. Якщо ситуація буде ще більш напружена з точки зору кількості госпіталізацій, ми почнемо втілювати наші напрацювання. Ми розглядаємо можливість використання приміщень спортивних та культурних закладів, ТРЦ, санаторіїв та готельних комплексів тощо”, - наголосив очільник МОЗ.

Водночас Міністр Максим Степанов зазначив, що спершу МОЗ опрацьовує варіант перепрофілювання лікарень Укрзалізниці та Академії медичних наук у м. Києві для лікування пацієнтів з COVID-19.

Зазначимо, що в обраних для тимчасових мобільних госпіталів приміщеннях мають бути облаштовані умови для прийому та розміщення хворих на COVID-19; мають бути місця для розміщення медичного та допоміжного персоналу й забезпечення відповідним обладнанням, зокрема реанімаційним (ліжка, кисневі концентратори, монітори пацієнта, рентген-апарати та інше).