Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: МОЗ напрацьовує Концепцію розвитку інсультної допомоги

29 січня 2021
5628

Міністерство охорони здоров’я напрацьовує «Концепцію розвитку інсультної допомоги в Україні на 2020-2030 роки», яка відповідатиме європейській стратегії боротьби з інсультом. Про це під час брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Надання медичної допомоги пацієнтам з інсультом — один із головних пріоритетів держави. МОЗ посилює свою роботу в напрямі як своєчасного попередження, так і лікування серцево-судинних захворювань. Ще один важливий крок — збільшення тарифів на лікування цього захворювання. Програмою медичних гарантій передбачено пріоритетний пакет «Медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах», — наголосив Міністр.

Щороку понад 100 тисяч українців стикаються із цією тяжкою недугою. Причиною смерті в 67% від загальної кількості летальних випадків є саме серцево-судинні захворювання, велика частка з яких — після гострого мозкового інсульту.

Отже, тариф за цим пакетом у 2021 році буде суттєво підвищено та диверсифіковано. Його вартість залежить від обсягу надання медичної допомоги: шляхом тромбекстракції чи тромболізису. Тариф сягатиме 99 000 грн (у 2020 році відповідний тариф був недиверсифікованим та становив приблизно 29 000 грн).

Нагадаємо, напередодні очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що Міністерство охорони здоров’я України у новій Програмі медичних гарантій на 2021 рік удосконалить процес надання медичної допомоги пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями.