Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Ми будемо тестувати на коронавірус правоохоронців

8 травня 2020
2872

Міністерство охорони здоров’я запровадить тестування на коронавірус співробітників Національної поліції та Національної гвардії. Про це Міністр Максим Степанов заявив під час зустрічі з Головою Представництва Дитячого Фонду (ЮНІСЕФ) пані Лоттою Сільвандер.

«Безпека та здоров’я українців – наш пріоритет. Саме тому уже найближчим часом ми запровадимо тестування на коронавірус  для співробітників органів внутрішніх справ. Наразі МОЗ визначає, яку кількість співробітників Національної поліції та Національної гвардії необхідно тестувати», — наголосив Максим Степанов. 

Сторони також обговорили питання імунізації, а також терміни повернення до нового нормального життя на основі регулярної програми вакцинаціі у контексті захисту від епідемій.

«Я дуже дякую Вам, пане Міністр, за зустріч, знаючи, що маєте напружений графік. І це не початок, а продовження нашої співпраці. Впевнена, ми можемо співпрацювати ще плідніше. Адже маємо спільну мету – захистити медиків, допомогти забезпечити якісну допомогу людям, які захворіли на COVID, та навіть під час пандемії сприяти тому, щоб діти і дорослі мали доступ до інших життєво важливих медпослуг, включно з вакцинацію», — зазначила Голова Представництва Дитячого Фонду (ЮНІСЕФ) пані Лотта Сільвандер.

Нагадаємо, з приходом Максима Степанова на посаду Міністра охорони здоров’я кількість ПЛР-тестів на коронавірус зросла з 700 до понад 7 000 на добу. При цьому Міністр планує й надалі збільшувати кількість тестувань, щоб ефективніше виявляти та боротися з коронавірусом.