Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Ми  захистимо медиків, забезпечимо їх гідними зарплатами та не допустимо закриття лікарень

25 квітня 2020
1223

Другий етап реформи охорони здоров’я України повинен відбуватися таким чином, щоб від цього виграли як пацієнти, так і медичні працівники України. Нове керівництво МОЗ працює над тим, щоб не допустити закриття лікарень і скорочення медиків, а також над тим, щоб підвищити їм зарплату.

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 25 квітня. 

«Я хочу бути відвертим і розповідати про реальний стан справ: які є прорахунки в медичній реформі, що потрібно зробити для їх виправлення, який в нас план і як ми будемо його втілювати. Наше завдання – завершити медичну реформу не зі скороченими медичними працівниками, не з просто з існуючими заробітними платами, а з зарплатами, які будуть набагато вищими. Щоб у нас була медицина, якою ми будемо пишатися, яка на 100% допомагатиме усім українцям”, - підкреслив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, він розпочав аудит системи охорони здоров’я України. Мета аудиту – з’ясувати, наскільки вітчизняна медицина готова до другого етапу реформи, який стартував з 1 квітня. Поки що, як підкреслив очільник відомства, сигнали з регіонів досить тривожні.  

“Ми отримуємо інформацію, що десь планують скорочувати медпрацівників, десь збираються знижувати рівень зарплати чи починають відправляти медиків у неоплачувану відпустку. Так не має бути”, - наголосив Максим Степанов. 

Уже зараз, як підкреслив Міністр, Уряд виконав доручення Президента і розробив механізм підвищення зарплати медикам, які лікують хворих на КОВІД-19 до 300%. “Вчора на засіданні Кабінету Міністрів прийняли всі необхідні рішення і механізм запрацює в повному обсязі”, - резюмував Максим Степанов.