Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: Київська клінічна лікарня на залізничному транспорті №1 готова до прийому пацієнтів з COVID-19

11 грудня 2020
2329

Інформація щодо неготовності Київської клінічної лікарні на залізничному транспорті №1 до прийому пацієнтів, хворих на COVID-19, не відповідає дійсності. Медзаклад відповідає усім критеріям для прийому пацієнтів з COVID-19, і сьогодні буде підписано відповідний договір з Національною службою здоров’я. Про це під час свого щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Днями набула розголосу інформація про те, що Київська клінічна лікарня на залізничному транспорті №1, яка невдовзі прийматиме хворих на COVID-19, до цього не готова. Нібито вона для цього не переобладнана, відсутні необхідні медикаменти та лікарі певного фаху. Ця інформація не відповідає дійсності. Київська клінічна лікарня на залізничному транспорті №1 відповідає усім визначеним державою критеріям, і сьогодні буде законтрактована Національною службою здоров’я», —  заявив очільник МОЗ.

За словами Міністра, наразі у лікарні сформовано 5 бригад для лікування хворих на COVID-19. Є 5 апаратів ШВЛ та необхідна кількість балонів із киснем та засобів індивідуального захисту. Також вирішено питання щодо забезпечення медзакладу кадрами — до медзакладу делеговані лікарі-інфекціоністи з Київської клінічної лікарні №2.

Максим Степанов пояснив, що до переліку медичних установ, які МОЗ залучає до боротьби з коронавірусною хворобою, входять не тільки комунальні, але й відомчі лікарні, зокрема й лікарні «Укрзалізниці». Міністерство охорони здоров’я підготувало проєкт постанови КМУ щодо виділення з Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 коштів на закупівлю додаткового обладнання для цих лікарень. Зараз документ проходить погодження у відповідних міністерствах.

Міністр також зазначив, що в Україні дещо стабілізувалась епідемічна ситуація. Проте медичні заклади продовжують працювати в напруженому режимі. На сьогодні у лікарнях перебуває 27 708 пацієнтів.