Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Максим Степанов: «Думка медиків – ключова для розбудови нової української медицини»

12 березня 2021
998

Пріоритетом для МОЗ є не реформування системи охорони здоров'я, а побудова нової якісної медицини. І ключовою тут є взаємодія з медичними працівниками. Таку позицію висловив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час зустрічі з персоналом  КНП «Новояворівська районна лікарня ім. Ю.Липи», що на Львівщині.

«Я впевнений, що всі ми хочемо мати реально класну медицину. Тому тут не йдеться про реформування, ми просто маємо створювати нове. А це неможливо без думки медичних працівників. Тому мені важливо почути, що ще потрібно змінити, аби ми вийшли на новий якісний рівень медичної допомоги», – зазначив Максим Степанов у розмові з медиками.

Новояворівська райлікарня з червня минулого року надає допомогу хворим на COVID-19. У рамках програми «Велике будівництво» тут реконструювали приймальне відділення, закупили сучасне обладнання –  рентген-апарат та апарат УЗД. Сьогодні в закладі є 325 ліжок. 

Фельдшери, які працюють у відділенні екстреної медичної допомоги райлікарні, зауважили, що за останній рік працювати стало набагато легше. Зросли заробітні плати, у медзакладі з’явилося нове обладнання, молоді спеціалісти мають змогу підвищувати кваліфікацію. Міністр наголосив: робота в напряму оновлення матеріальної бази медичних  закладів та соціального забезпечення лікарів триває.

«Немає жодного аргументу, який би змусив мене припинити боротися за підвищення заробітної плати для медиків. Я відстоюю позицію, що мінімальна зарплата лікаря має бути 23 тисячі гривень, середнього медичного персоналу – 17 тисяч гривень, молодшого – 12 тисяч гривень. МОЗ розробив відповідний законопроєкт, і ми будемо робити все, аби його ухвалили якомога швидше», – запевнив Максим Степанов.

Зазначимо, сьогодні міністр охорони здоров’я України Максим Степанов перебуває з робочою поїздкою на Львівщині. Він відвідує медичні установи, що залучені до надання екстреної медичної допомоги, а також візьме участь у конференції з питань трансплантології, організованій КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова».